Teszt: Kings Crest Bali Fruits aroma + nyereményjáték

-

A Kings Crest bemutatta új termékvonalát, a Bali Fruits-ot, amivel a könnyed gyümölcsös ízek kedvelőinek akar a kedvére tenni. Első körben 2 ízvariáció jelent meg, a dinnyés-kiwis-epres és a körtés-mangós-guavas. Mindkettőt megkóstoltuk.

De mielőtt hozzálátunk a kóstolás kielemzésébe, jöjjön az első nyereményjáték!

Azok között, akik 2019 december 31-ig lájkolják a Vaperz.hu Facebook oldalát, 1 darab Bali Fruits aromát sorsolunk ki abban az ízben, amelyikben csak szeretné. https://www.facebook.com/vaperzhu/

Szóval a szilveszteri koccintás pillanatában valaki egyben a győzelmére is koccintani fog.

Száraz adatok

A Kings Crest egy dél-floridai liquid és aromagyártó cég, amelyik a többi amerikai gyártótól eltérően sokkal visszafogottabb ízeket készít, nem a túlédesített pancsolt dolgokban utaznak.

Itthon a legnépszerűbb ízeik a Don Juan (dohányos verzió és sima is), ami egy pekándiós sütemény, a Cinnamon Roll, ami egy fahéjas csiga ízét hozza és a Puddin King.

Aromáikra jellemző, hogy magasabb keverési aránnyal rendelkeznek (jellemzően 20%), cserébe viszont nem kell hetekig érlelni és eszméletlenül finomak.

Keverjük be

A Bali fruits aromáit egységesen 30%-ban érdemes keverni. Ez a gyártói ajánlás és a különböző boltok oldalain is ez szerepel, valamint a kóstoláskor mi is azt éreztük, hogy így tökéletes. A 30ml-es kiszerelés így kereken 100ml liquid-re elég.

Ez a 30% soknak tűnhet és ennyi erővel csinálhatták volna longfill-nek is, de cserébe nem kell annyit számolni vele. Elég ha egy 120ml-es Chubby Gorilla vagy mint nálam Vape42-es flakont elővesztek, beletöltitek a az aromát, majd 70ml alaplével felöntitek.

Érlelésre adat nincs, de ízre 2-3 nap és 1 hét utáni kóstolásnál nem volt különbség. Ha nem siettek, akkor simán csak 1 hétre tegyétek a szekrénybe. Biztos ami biztos.

Kings Crest Bali Fruits Pear+Mango+Guava

Akkor jöjjön is az első áldozat a körtés-mangós-guavás íz. A vicc az, hogy ezt csak úgy bedobtam a kosaramba, ha már a másik ízt kipróbálom, ez a körte miatt annyira nem érdekelt, de végül nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Illatra valami fantasztikus, mint egy édes koktél amiben a körte és a mangó elegyedik és kihoz valami újat. Ez nem az az íz, amiben a természetes gyümölcsízt akarják visszaadni, ez egy könnyű nyári koktél ami a nagy melegben a legjobban esik.

Ízre is ez az édes koktél jelenik meg, de nem gejl módon. A körtét nem lehet egyértelműen érezni, miközben az az elsődleges íz (szerencsére, mert nem vagyok egy körte fan liquidekben), inkább a mangó dominál és egy nagyon eltalált finom trópusi íz lesz a végeredmény valami kis plusszal. Talán a guava az ami megadja ezt a plusz ízt, amitől édes, de komolyanvehető lesz az egész, nem tudom megmondani, de az utóbbi idők egyik legjobb gyümölcsíze a Horny liquidek mellett.

Dripperekből és tankból szívva is egész napos liquid gondolkodás nélkül. Viszont amikor podból szívtuk, akkor már talán kicsit túl édes lett, ott lehet érdemes lemenni 25%-os keverési arányra.

Kokszolásra nem annyira hajlamos, simán 15-20ml (eszköz és használatfüggő) elmegy mielőtt rá kéne nézni.

Kings Crest Bali Fruits Watermelon+Kiwi+Strawberry

Ez már egy sokkal konkrétabb íz lett abban az értelemben, hogy itt illatra és ízre is egyértelmű, hogy a dinnye dominál. Nem kell keresgélni, hogy mi lehet benne.

Ez is koktél a nyári napokra, de mivel ez nem a trópusi vonal, így másképp is jön le. A dinnye a domináns és mögötte egy kis eper ad neki karaktert. Nem érezhető ki az eper direktbe, inkább csak támogatást ad az amúgy minden máshol is kapható dinnye íznek, ettől lesz egyedibb.

Ebben az ízben kicsit jobban érezhető az édesítő ami nekem nem okoz problémát, de tudom, hogy sokan nem szeretitek.

Amire kicsit számomra hasonlít az a Big Mouth Fizzy szériája. Ott is 3 ízből álló “koktélokat” készít a gyártó, többek között ott is van dinnyés, de ez talán kicsit jobban csúszik.

Ezt sem éreztem 30%-on túlaromázottnak, se nem volt tömény, se nem volt sok, ezt tényleg nem szabad ezalatt keverni.

Kokszolás: 10 ml (eszköz és használatfüggő) aztán vattacsere.

Összegzés

Alapvetően manapság inkább desszert ízeket szoktam szívni, de mindig van itthon 1-2 jól eltalált gyümölcsös aroma is, hogy ellensúlyozza a dolgokat. Az biztos, hogy ezekből is fogok tartani itthon, mert nagyon finom, egésznapos ízek.

Vásárlás előtt ha csak az egyiket akarjátok megvenni, érdemes őket megszagolni (ha megtehetitek). Nekem alapvetően a dinnyés-epres lett volna a favorit, de végül pont a körtés-mangós ízlik jobban.

Végül pedig: ezek a sima ízek voltak, de a gyártó készített belőlük hűsítős verziót is, lehet az nyárra meg fog érkezni ide is, ha nem tolják túl a hűsítőt, akkor még jobb lehet.

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD