Teszt: Mur SnV aromák teljes paletta + akció

-

Eljött az első teljes palettás aroma teszt ideje is, ahol is az Aromaparadise-ról megkaptam tesztelésre a teljes Mur ízpalettát!

LINK: https://aromaparadise.hu/aromak-koncentratumok/mur_longfill

Arnold nagyon mondogatta, hogy ez prémium, máshoz nem hasonlító aroma, érdemes megkóstolni, én pedig kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a mondatokkal, mert apám gyerekkorom óta így próbál rávenni a kocsonya és a legbüdösebb sajtok kipróbálására, de végül amikor utána olvastam a márkának egyből igent mondtam rá. És jobban nem is tehettem volna.

És mielőtt még a tesztre ugrunk, kaptunk egy kis ajándékot is az Aromaparadise-tól, ami egy 5%-os kupon a Mur aromákra és mától vasárnapig estig érvényes (február 28-március 1).

Kupon kód: MUR5

A teszt menete

Mi kell egy jó teszthez? Néhány kísérleti nyúl, akarom mondani barát, akiknek nagyon változatos az ízlésviláguk és hozzám hasonlóan nagyon őszinték. Ha ez megvan, akkor kell egy jó hely, idő és persze az, hogy ne tudják mit tesztelünk.

Igen, ez egy vakteszt volt és ilyenek lesznek a jövőben is. Ennek a lényege, hogy nem tudják mit kapnak a kezükbe, látják a flakont, benne a liquiddel, de nem tudják mi van benne, először csak az illata alapján véleményezhetik, majd utána íz alapján is.

Végül pedig megtudják melyiket is kóstolták. Ezzel kizárva azt, hogy az agyunk bemagyarázzon nekünk dolgokat, pusztán az alapján, hogy mi van a flakonra ráírva.

A bekeverés

Mindegyik flakon 60ml űrtartalmú és már benne van 20ml aroma, így a legjobb eredmény eléréséhez ajánlott tisztán VG-vel felönteni, mert akkor lesz kb 60-40 (VG-PG) arányú.

Ha nicshot-ot is használtok, akkor érdemes abból is a 100% VG-set venni és szintén a maradék 30ml-t sima VG-vel megoldani.

A teszt

Akkor most már menjünk bele a részletekbe. A Mur aromákról általánosságban elmondható, hogy a megszokotthoz képest sokkal kevésbé édesek, inkább az ízekre fókuszálnak.

Kokszolást tekintve a desszert ízek átlagosak, 10-15ml után a vattát cserélni kell, míg a gyümölcs ízek kevésbé. Az Aloha Shake-ből úgy fogyott el például a 60ml, hogy nem kellett újravattázni. Hihetetlen.

IMG 2639 1024x768

Adrenaline Junkie (mogyoró és praliné)

Ettől az íztől kicsit féltem, mert az utóbbi pár mogyorós-nápolyis íz amit kóstoltam annyira gejl volt, hogy utána 2 napig ecetes fürdőben pancsolt a tankom. Viszont ez más, ez tényleg finom és kivehető benne minden összetevő.

Illat: a többiekkel együtt egyértelműen a mogyis praliné, a szerb plazma kocka és a nutella illatát éreztük benne. Finom és teljesen átjön minden.

Íz: Natúr földimogyoró igazi étcsokis (igen, étcsokis!) nápolyival. Pont annyira édes, hogy az ízek benne összeálljanak. Illetve jött olyan vélemény is, hogy a Suprem-e Bacio-ra hasonlít.

Loner Marathoner (csoki, karamell és mandula)

Illat: az illata a régen kapható pirosmogyorós-ra emlékeztetett minket, enyhe mandula beütéssel. Visszafogott, kellemes.

Íz: Abszolút szolid és visszafogott ízvilág. Még az Adrenaline Junkie-nál is kevésbé édes, így abszolút egész napos íznek is alkalmas. A tejcsokis pirosmogyorós ízvilág itt teljesen elszabadul, mintha tényleg azt ettük volna egy kis mandulával, ami inkább a háttérben maradt.

Crazy Catlady (vanilla custard)

Illat: semmi különleges, vanilia illat dominál és nagyon emlékeztet egy vaniliás keksz illatára, de senki nem tudta megmondani melyikre.

Íz: “retro vaniliás vajas keksz élmény”, ez a komment összefoglalja, hogy mi is várható. Visszafogott, igazi prémium vaniliás vajas keksz, amit az angoloknál is lehet kapni és nagyon selymes az egész. Ez is egész napos történet és közönségsiker lett köztünk.

Old Sport (citromos vaniliás sütemény)

Illat: illatra a citrom dominál, mást nem nagyon lehet kiérezni belőle.

Íz: hát ez egy az egyben a Dinner Lady Lemon tart-ja. Ezt többen és egyszerre vágtuk rá. Sőt, nem csak olyan, hanem ha a teszt közte és a Lemon Tart között lett volna és fel kellett volna ismernünk, akkor lehet többen is elvérzünk. Nagyon finom citromos, vaniliás sütemémy. Ízben teljesen kiérezhető minden, még a finom sütemény íz is.

Sugarmama (fehércsoki és rikotta)

Szerintem a fehér csoki íz az amit nem tudtak még liquid gyártók rendesen előűllítani, több olyan liquid-et is kóstoltam az utóbbi évben ahol szerepelt a fehércsoki az ízek között és amúgy fel nem ismertem volna. Sajnos ebben az esetben is ez van, nem érezni ki teljesen.

Illat: édeskés illat, igazából nehéz is hova tenni, picit sütis, illetve a gyümölcsös zseléscukrokhoz hasonlították páran.

Íz: Picit tényleg emlékeztet a fehér csokira, de inkább egy édeskés, krémes finom desszert íz. Nehéz pontosan belőni.

Golden Elevator (mandulás banános reggeliízőpehely)

Illat: nagyon érdekes, krémes illata van, amiben enyhén érezhető a mandula és a banán, de a megszokotthoz képest másképp, ami elsőre nem érthető és csak gondolkozol rajta, hogy miért nem.

Íz: amit nem értettél az illatoknál, az összeáll az ízeknél. Azért volt fura kicsit az illat, mert nem külön érezted az illatokat, hanem egyben, ugyanis az ízek összeálltak benne teljesen és harmonikusan. Fantasztikusan eltalált lett ez az ízkombináció. Egyetlen hátránya az a sütis lecsengése kifújáskor, mert az viszont nem olyan, mint amilyennek várná az ember.

Wartime Consiglier (narancsos pite)

Illat: ez volt a másik olyan liquid, amire egyszerre mondták a srácok mire emlékeztet. Már az illata is teljesen olyan, mint a Dinner Lady Orange Tart-é. Tényleg, meg sem lehet különböztetni őket.

Íz: és a Dinner Lady-s vonalat ízben is teljesen hozza. Az enyhén műnarancsos íz és hozzá a sütemény, talán egy hajszálnyival finomabb benne a narancs, de nehéz megmondani, pedig itthon mindkettő van és egymás után kóstoltam őket. Szóval hasonlóság ide vagy oda, nagyon finom, de tény, hogy vásárlói oldalról mást vár az ember.

Scarlet Star (piros bogyós gyümölcsék mentollal és ánizzsal)

Illat: nagyon finom piros bogyós gyümölcsös / Red Astaire / Pinkman illat. Mintha csak az lenne a flakonban.

Íz: Karakteres, erős mentol és Red Astaire / Pinkman, így lehetne jellemezni, csak éppen sokkal gyümölcsösebb, nagyon kellemes és kifelé pedig jön hozzá az ánizs íze is. Itt a mentol és az ánizs szavak nem csak a hűsítőre (koolada) egy szinoníma, mert hűsítő nincs benne, csak mentol és ánizs és ezeknek elég karakteres az ízük, így ez megosztó liquid lett köztünk. Leginkább a lila Airwaves amihez hasonlítani lehet csak rengeteg finom bogyós gyümölccsel.

Aloha Shake (mango és papaya)

Illat: Édeskés, komplex trópusi gyümölcs illat amit elsőre éreztünk, mint a Kings Crest Bali Fruits-nál. Nehéz pontosabban belőni, mert nagyon összefonódtak az összetevők az illatában, viszont egyértelműen finom.

Íz: krémes papaja és mangó, mindkettő remekül kiérződik és mintha elegyedne egy tejes shake-ben. Simán egész napos íz, mert ez sem túltoltan édes. Illetve hatalmas plusz, hogy egyáltalán nem kokszol a többihez képest.

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD