Levegőzés (airflow) kalkulátor

-

Az utóbbi időben megjelentek a több levegőlyukkal rendelkező tankok, ahol mindig jó kérdés, hogy adott esetben teljesen kinyitva milyen levegőzést ad.

Erre példa a Dvarw MTL és DL, ahol már dupla és tripla betétek is vannak, vagy most nálam a Haar, ahol összesen 6 apró lyuk van és azoknak voltam kíváncsi az összkapacitására, stb…

Szóval itt egy kalkulátor, amivel ki tudjátok számolni ha bármi ilyen kérdés felmerülne bennetek.

Használata: egyszerű, az A oszlopba írjátok fel hogy milyen átmérőjű levegőlyukak vannak (ha csak egy fajta van, akkor elég csak azt az egyet beírni). Itt az a fontos, hogy a kalkulátor tizedes vesszőt használ, a ha pontot használtok, nem tudja értelmezni.

A második oszlopba pedig, hogy hány darab van abból az adott méretű lyukból.

Pl, ha a Dvarw tripla 0.8-as betét levegőzésére vagy kíváncsi, akkor annyit kell beírnod, hogy A oszlopba 0,8 és a B oszlopba, hogy 3. Ennyi

Levegolyuk Airflow Kalkulator Calculator Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akciok 1

Pl, ha komplexebb, mint nekem a Haar, akkor egymás alá írd fel az A oszlopban, hogy 1,2, 1,4 és 1,6, majd pedig a B oszlopba, hogy 2, mivel összesen 6 lyuk van a Haar-on, mind a három méretből 2-2 darab.

A képen látható, hogy a végén a zöld mezőben megjelenik a végeredmény, hogy mekkora szimpla levegőlyuknak felelnek meg. Jelen esetben a 6 lyuk együtt olyan, mintha egy 3,45mm-es lyuk lenne alatta.

Megjegyzés: attól függetlenül, hogy hány lyuk van, a kazáncső és a driptip belső átmérője szűkítheti még az átmenő levegőt.

Airflow kalkulátor

LINK: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GqXG3ei4pBROcGhS5pGpm9x-OYDpR4HrKC48iC2Ov5A/

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD