REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Tudás
Kényelem
Ár / érték arány

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Lost Vape Grus 100W – egy új időszak kezdete

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

A Lost Vape Grus (ejtsd Grüsz, a svéd kavics szóból) egy új időszak kezdete, amiben a Lost Vape megpróbál függetlenedni a DNA chip-es örökségétől.

Minden kezdet nehéz és kis lépésekkel kezdődik, de közben benne van a bizonyítási vágy is. Kb így tudnám összefoglalni a Lost Vape Grus mod életét. Egyrészt valahol el kellett indulni az úton és 0-ról elkezdeni egy fejlesztést nehéz, másrészt pedig közben az igényekre is próbálsz odafigyelni: legyen TC, 21700, USB-C csatlakozó és ne lógjanak le a tankok

A Lost Vape már régi játékos ebben a ligában, így pontosan tudja mit csinál, fel kell építenie önmagát újra! Ehhez pedig első lépésnek megalkotta a Grus modot, ami egy 21700-as akkumulátort is fogadni tudó (és persze a kisebbeket is mint a 20700 és a 18650) 100W leadására képes masszív fém mod.

Mi van a dobozban?

Hát ez a legjobb rész az egészben, komolyan! Egy relatíve apró dobozban érkezik a mod, maximálisan kihozták belőle a logisztikai maximumot! Belenézek és csak a modot látom 2 kis papírral, ugyanis mint kiderült, a 18650 átalakítót és a töltőkábelt az akkucsőbe dugták a készítők. Zseniális, hatalmasat röhögtem a leleményességükön. 😀

Gyárilag ugyanis csak ennyi jár a modhoz: egy USB-C kábel és egy 18650 átalakító kupak.

Videós bemutató

Megjelenés

A megjelenése egyszerű. Képzeljünk el egy hengeres testet, aminek felülről lecsapják a két oldalát. Ennyi, ezt a formát követi a kialakítása.

Ennek köszönhetően lekerekített formák jellemzik, nincsenek benne nagy újítások, de cserébe nagyon is rendben van a megjelenése.

Szubjektív dolog, engem egyedül a 30mm-es pezsgőtabletta alakú 510 csatlakozó zavar csak a tetején, illetve, hogy így a tankok középre vannak igazítva, miközben a megszokás az box modoknál, hogy vagy elől vagy hátul van a tank.

Illetve itt még érdemes megjegyeznem, hogy ezen a modon leginkább 24-25mm vagy szélesebb tankok néznek ki jól, amik ráadásul nem túl magasak.

Minőség

Erre aztán egy rossz szavam se lehet. Nem lötyög, nem kotyog, nagyon egyben van. Full fém, így kopni nem fog, max karcolódni, de az enyém eddig elég jól helyt állt ebben a kérdésben.

Ide talán annyit tudok írni negatívumnak, hogy a gombjai relatíve hangosak és ennyi.

A mod magában jól lett összerakva, az oldalsó díszítések masszívan bele lettek rakva, az 510 csatlakozót 2 csavarral rendesen odarögzítették, az akkumulátorcső kupakja feszes és a kis kampója ami segít a kitekerésben nem lötyög, mint az Akira mod esetében.

Tudás

Olcsó, kellemes megjelenésű, minőségi… Valami itt nem stimmel, hol jön a fekete leves? Hát itt. A tudása viszont, mivel az első generációs Quest chipről van szó eléggé korlátozott.

VW, TC (Ni, Ti, SS) és VV módokat ismer. TC-re ebből sokan panaszkodnak, mert furán állítja be a teljesítményt hozzá, VV-t nagyon kevesen használnak, szóval marad a VW mód benne ami jó.

Itt voltak fura érzéseim néha, mintha a teljesítmény kicsit kevesebb lenne mint más modokon, tehát, mintha valahol elveszne a kraft, de ezt teljesítmény növelésével meg lehet oldani.

Összefoglaló

$30-os árával igazi népmod lehet, mert bár nem túl okos, de 21700 van benne, TC is nagyrészt működik és full fém, nem valami kispórolt műanyag mod. Ez masszív, egy nagyobb tankkal önvédelmi eszköz is lehet belőle.

Kinek ajánlom? Rohangálós modot keresőknek, vagy akinek korlátozottak az anyagi lehetőségei, mert ebben az árkategóriában van ez a mod, meg kiárusításokon az 1-2-3 éves cuccok amiket el lehet hozni, mint például most az Asmodus Amighty-t $23 körüli áron.

Pozitívumok:

  • letisztult megjelenés
  • nagyon baráti ár (8000 Ft)
  • 21700-as akkumulátor
  • minőségi összeszerelés

Negatívumok

  • kő nehéz, ~180g üresen a súlya
  • jelenleg VW módban használható leginkább, TC-re sokan panaszkodnak
  • magas és vékony tankok hülyén néznek ki rajta

Vásárlás

Az LVG kupon kóddal $26.99-ért, azaz kb 8.000 Ft-ért lehet megvásárolni a modot a Sourcemore-on. KATT