REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Tudás
Íz
Kiegészítők
Ár / érték arány

ÖSSZEGZÉS

Bár podmod-nak hívják, azaz 2 az 1-ben eszköznek, de ez inkább egy pod, annak viszont nagyon jó. Sajnos modnak kicsit kevés, egyrészt a TC hiánya miatt, másrészt pedig mert kicsit lötyögös volt nálam az 510 csatlakozója.

Pozitívumok

 • Nagyon jó ízek ízek az RBA-val
 • Elegáns és letisztult külső
 • Rengeteg extra a csomagban

Negatívumok:

 • Lötyögős 510 csatlakozó
 • Nincs benne TC
 • Csak egész wattokban állítható teljesítmény

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: OXVA Velocity 100W – inkább pod, mint mod

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

Az OXVA Velocity a karácsonyi időszak egyik nagyon várt podmod-ja volt amit végre volt alkalmam a hozzá való RBA-val tesztelni.

Az OXVA annak a Justin Lai-nak a cége, aki a Geekvape társalapítója és tervezője is volt. A Zeus tankok és az Aegis modok is az ő keze munkájái, szóval mondhatjuk, hogy nem kezdők alapították a céget.

A korábbi OXVA termékek a pod-okról szóltak, mert elég szépen kimaxolták az Origin szériát. Karcsú, de közben 18650-et fogadó pod-ok nagyon újnak számítottak amikor megjelentek, de sajnos volt egy kis gond velük, nevezetesen, hogy mindent külön lehetett csak megvásárolni hozzájuk: a porlasztót, a levegőállító gyűrűt, stb…

És ez az amit a Velocity már nem engedhetett meg magának, így belepakoltak mindent, ami csak szükséges lehet meglévő és új felhasználóknak.

Mi van a dobozban?

Minden is! A dobozba összegyűjtöttek mindent ahogy említettem:

 • OXVA Velocity box mod az 510 csatlakozóval
 • 18650 átalakító
 • Unipro tartály
 • Unicoil tartály
 • 2 Unipro porlasztó
 • A porlasztókhoz a levegőállító gyűrű
 • Nyakpánt
 • 2 az 1-ben eszköz amivel az 510 csatlakozót lehet levenni és a porlasztókat kipattintani
 • Csere drip tip

Illetve én még külön megvettem hozzá az Unipro RBA-t is, amivel nem csak DL-ben, de MTL pod-ként is lehet használni.

Videó (pod, mod és RBA tekerés)

Megjelenés

Visszafogott és elegáns. A fekete műbőr verzió nem csicsás, bármikor üzleti dolgok intézése közben is elő lehet kapni, messze nem tűnik játékszernek, mint mondjuk a színes Origin, ami teljesen más hangulatot áraszt magából.

A gunmetal testet elöl egy kis fekete előlap és a kijelző töri meg, oldalt pedig a műbőr díszítőbetétek. A 21700-as akkumulátor miatt pedig nem is egy klasszikus hasáb, mert a közepén kicsit kerekded, nem annyira, mint a Lost Vape Grus, de picit kerekedik, emiatt pedig a fogása is nagyon jó.

Alig 27mm a legszélesebb pontján, és kb 35mm a hossza, így az egyik legkisebb mod keresztmetszetben és ezzel kisebb kezűeknek is ajánlom. Viszont átkozottul magas lett. A videóban is jól látszik a többi 21700 mod-omhoz képest hogy aránylik.

Oxva Velocity Pod Mod Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Review 1 1024x546

Torony (hahaha) magasan az legmagasabb.

Minőség

Hát őszintén szólva vegyesek az érzéseim. Egyrészt mert pod-nak imádom, viszont mod-nak már más kérdés, mert a nálam járó verziónak lötyög az 510 csatlakozója. Nem vészesen, de pont annyira, hogy engem már zavarjon.

Szóval az 510 csatlakozóval, azaz mod-ként csak akkor használtam főként, amikor az Unipro RBA-t tekertem meg rajta.

A mod többi része viszont fantasztikus, nem lötyög, nem zörög az akkumulátor ajtó jól tartja az aksit és az RBA fej az egyik legjobb amit pod-ban eddig használtam.

Könnyű megtekerni, remekül állítható a levegőzése a szűkebb DL és az MTL között, még egy 1.2mm-es levegőbetét is jár hozzá, amit a tekerés alá tudunk berakni.

Szóval azt kell mondjam az 510 csatlakozón kívül abszolút elégedett vagyok a Velocity-vel.

Mit tud?

Hát nem sokat, hozza a kötelezőt. Van benne Smart mód, ami a több pod-hoz hasonlóan arra jó, hogy ha porlasztóval használod, akkor az ellenállás alapján javasol neked egy teljesítmény értéket amitől te el tudsz térni, de egy limit után nem enged, így gátolva meg, hogy idő elött kinyírd a porlasztót.

Tud VW, azaz teljesítményszabályozós módot is, erről sokat nem kell írni, mert ez a szokásos watt állítgatós játék. Annyi kiegészítés, hogy 5 és 100W között lehet állítani, de csak egész wattonként, ami MTL-nél hátrány lehet.

Van még benne VV mód is, azaz feszültségszabályozós opció, ami a teljesítményhez hasonlóan állítható.

Végül pedig a téma színét lehet állítani, hogy melyik passzol jobban a személyiségedhez vagy hangulatodhoz.

Íz / gőz / TH / levegőzés

Mivel pedig a szetthez hozzádobtam az Unipro RBA-t, amit javasolok azoknak akik megveszik a Velocity-t, így tudok erről is nyilatkozni.

Íz: a 13mm-es belső kazánátmérő miatt nagyon jó ízeket ad, hiába a 4mm-es levegőlyuk a tekerés alatt, kisebb teljesítményen jobbat hoz, mint a Druga RTA-m.

Gőz: Van rendesen, de ahogy az lenni szokott, cserébe iszik is.

TH: itt szokott jönni a DE… Viszont most nincs de, mert ebben az RBA-ban ha jól tekered meg, a megfelelő pozícióba teszed a tekerést, akkor nagyon jó TH-t kapsz, mintha bármilyen más tankot szívnál és csak egy RBA…

Levegőzés: nagyon jól eltalált. A tekerés alatt egy 4.1mm-es levegőlyuk vár minket, ami ideális szűk DL-re és a hozzá kapott 1.2mm-es levegőbetéttel MTL-re is. A levegőzés szabadon állítható, sőt pont az MTL opció miatt van egy 0.8mm és egy 1mm-es lehetőség is.

Összefoglaló

Bár podmod-nak hívják, azaz 2 az 1-ben eszköznek, de ez inkább egy pod, annak viszont nagyon jó. Sajnos modnak kicsit kevés, egyrészt a TC hiánya miatt, másrészt pedig mert kicsit lötyögös volt nálam az 510 csatlakozója.

Pozitívumok

 • Nagyon jó ízek ízek az RBA-val
 • Elegáns és letisztult külső
 • Rengeteg extra a csomagban

Negatívumok:

 • Lötyögős 510 csatlakozó
 • Nincs benne TC
 • Csak egész wattokban állítható teljesítmény

Vásárlás

Most a 3AVape-n Flash sale-ben nagyon jó áron beszerezhető a mod és a kit is: