REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Íz
Kiegészítők
Tekerés / vattázás
Ár / érték arány

ÖSSZEGZÉS

Ez a tank hivatott betölteni a Zeus X és a Blotto RTA utáni dual coil tank hiányt. Nagyon jó minőség, egyszerű deck és nagy kapacitás jár hozzá.

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: OXVA Arbiter RTA – ha biztosra akarsz menni

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

Az OXVA a Velocity pod-mod mellett egy tankot is bemutatott az utóbbi időben, az Arbiter RTA-t, ami nem csak méretével, de minőségével is meggyőz.

Mi ez?

Már az elején fontos tisztázni, hogy az OXVA Arbiter RTA egy 28mm-es, single/dual coil DL kazán, ami 50W feletti vapelésre lett kitalálva.

Illetve bár single coil is lehet tekerni, ez a kazán ordít azért, hogy pakolj mellé még egy tekerést, ő dual kazánnak született.

És a benne lévő sok ismerős megoldás annak tudható be, hogy ezt is az a Justin Lai tervezte, aki anno a Zeus tankokat.

Mi van a dobozban?

Korrektül összerakták a dobozt, ahogy kinyitjuk egyből látjuk a tankot a 6-6,5ml-es bubis palásttal rajta, illetve mellette egy egyenes üvegpalástot, amivel 4ml-es kapacitást kapunk.

Ha ezt kiemeljük, akkor ott van minden kiegészítő:

 • két darab 28*3/40-es Ni80 tekerés vattával (single-ben 0.4 ohm, dual-ban 0.2 ohm)
 • Imbusz kulcs a csavarokhoz
 • 510 drip tip átalakító (ezt mondjuk nem értettem, hogy miért, mert szerintem ehhez a tankhoz pont nem kell)
 • Szétszerelő elem
 • Pót o-gyűrűk és csavarok
 • Leírás

Tekerés és vattázás (videós bemutató)

Megjelenés

Batár, tiszteletet parancsoló, böszme, stb… Szóval egy hatalmas tank, ami már ránézésre is hozza a szokásos nagy dual coil kazánok megjelenését.

A design nem lett nagy kedvencem, mert bár ez szubjektív, de sok szempontból túl lett gondolva, az alján a levágás, meg ezek a kis minták nem az én világom, de azért nem az a kategória, hogy dugdosni kéne szégyenünkben.

A piros o-gyűrűk miatt sokakat a Smok tankokra vagy a korai Kanger subtank-ra emlékeztetett, de ezek szerencsére cserélhetőek. A kazántéren pedig ott az Arbiter felirat és Thel ‘Vadam Arbiter képe (Thel ‘Vadam Arbiter a Halo nevű videójáték egyik szereplője).

A tank tetején pedig a két hatalmas légbeömlő és a 810 drip tip található, ami szerencsére nagyon jó méretű és kifejezetten kényelmes darab lett.

A tank a legalján 27mm átmérőjű, hogy ne lógjon le a Velocity modról, 28mm általánosságban, de a bubis palást legszélesebb részén 31mm az átmérője.

Gyártási minőség

Nagyon jó! Amikor meghozta a futár, aki előtte nem tudom hány órát talpalt a 0 fokos kinti időben jól lehűtötte, de én meg azonnal kíváncsi voltam rá, így szárazon, hidegen nézegettem és így is minden kifogástalanul és finoman működött.

A levegőállítás, a felső töltés, a deck kiszedése mind finoman ment erőlködés és más problémák nélkül. Ezt azért emelem ki, mert például a Vandy Vape Kylin Mini V2 egy sorjás, szorulós tank volt és mégis egy kategóriába tartoznak mind árban, mind pedig használatukat tekintve.

A deck kicsit hasonlít az Oumier Bulk RTA-éra, így szerencsére nagyon könnyen tekerhető és vattázható, van hely bőven 2 tekerés kényelmes elhelyezéséhez.

Egyetlen hibát tudok felróni neki, az pedig, hogy az o-gyűrű ha liquidet kap, akkor szereti letolni magáról az üvegpalástot, szóval ha leveszitek a tankot a deck-ről, akkor óvatosan tegyétek félre. Erre megoldás, hogy el kell mosni a tankot és úgy visszatenni rá az üveget.

Tekerés és vattázás

Ezt a részt azért emelem ki, mert ez a tank papíron single / dual coil deck-et kapott, de arra figyeljünk, hogy ha valaki single coil használja, akkor minimum 3.5mm-es belső átmérőjű tekerést tegyen bele, mert kell vatta a nagy vattaárkoknak.

Megfolyni nem fog, mert felső levegőzése van a tanknak, de attól még szörcsögés lehet, szóval vagy nagy belső átmérős single coil, vagy mehet bele 2 darab 3-as átmérővel.

Vattázás nem bonyolult, behúzzuk a vattákat, a videón látható helyen levágjuk, majd egy kis ritkítás után mehet is a helyére. Szépen szívja fel a liquid-et, nem kell sehol nyesni belőle, nem lesz dry-hit sehogy sem.

Ha pedig ez megvan, akkor a vattát lapítsuk le a deck felé, hogy beférjen a kazánbetét alá.

Íz / gőz / TH / levegőzés

Én a szokásos 3*30/40-es Ni80 tekerésemből tettem bele 2-t és 60W-on / környékén használtam.

Íz: Nekem olyan 1/3-ad 1/4-ed közti levegőzésen jött be a legjobban és úgy fantasztikus ízeket kapunk, a nagyobb levegőzés pedig a 80-100W teljesítmény mellé szükséges.

Gőz: Gőz az van rendesen, azért 60W és afeletti vapelésnél ez már kevésbé fontos kérdés, mert lesz bőven felhő, szóval autóba ne erőltesd. 😀

TH: TH átlagos, van szépen, de sokkal inkább az ízekre fókuszáltak ennél a tanknál.

Levegőzés: nagyon finom, smooth levegőzése van, itt nincsenek nagy hangok meg visítás. Mennyire levegős? Eszméletlenül, teljesen kinyitva kényelmesen tudok rajta levegőt venni bármeddig ha úgy adódna.

Összegzés, pozitívumok és negatívumok

Pozitívumok

 • Zseniális ízek
 • Nagyon könnyen tekerhető és vattázható deck
 • Kategóriáján belül kiemelten jó anyaghasználati és gyártási minőség

Negatívumok:

 • Piros o-gyűrűk
 • Újravattázás után ha van liquid a tankban, akkor a kazánbetétet ne a deck-re tegyétek, hanem a kazántérbe és a deck-et meg úgy fordítsátok, hogy jó legyen.

Ez a tank hivatott betölteni a Zeus X és a Blotto RTA utáni dual coil tank hiányt. Nagyon jó minőség, egyszerű deck és nagy kapacitás jár hozzá.

Vásárlás

202115 kupon kód használatával, most mindössze $22.52-ért vásárolhatjátok meg ezt a tankot a 3AVape-n: LINK