REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Tudás
Kiegészítők
Kényelem
Ár / érték arány

ÖSSZEGZÉS

Ez egy kicsi, de masszív fém 18650-es mod egy elegáns és ergonomikus megjelenéssel. A TC hiánya ellenére is abszolút ajánlott kategóriás, kivéve gramm mániásoknak.

Pozitívumok

 • gyönyörű külső
 • kényelmes, ergonomikus kialakítás
 • nagyon jól passzol MTL és szűk DL tankokhoz
 • $45-50 közötti ár

Negatívumok

 • csavaros akkumulátor kupak
 • nincs TC benne
 • a festett oldala miatt kicsit elüt rajta néhány ezüst tank
 • 160g a súlya (már akinek ez negatívum)
 • nem látszódik a panel miatt, hogy mikor van be és kikapcsolva

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Aspire Paradox 75W – ebből nem spórolták ki az anyagot

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

Az Aspire a Mixx mod után is folytatja a Prestige szériáját és most a Noname Mods-al együtt készítették el a Paradox modot.

Aki nem ismerné esetleg, az Aspire Prestige szériája arról szól, hogy a prémium szegmensű cégekkel együtt alkotva csináljanak valamit ami kívülről olyan, mint az aktuális high-end vaper cuccok, de közben árban a mainstream termékekkel legyenek egy szinten.

A Paradox mod is ilyen, aminek az “eredetije” a Noname Mods Saudade DNA60 mod ami egyébként €550-s árcetlivel rendelkezik. Ezt a modot alakították át kicsit a Noname mods-nál, hogy alkalmasabb legyen tömeggyártásra és így született meg a Paradox.

Az alábbi képen jól látható, ahogy Jai Haze kezében ott van mindkét mod.

Jaihaze 1024x576

Személy szerint nekem formailag jobban bejön a Paradox, mert ahogy a képen is látható a markolat kialakítás miatt jobb a fogása, illetve a gumis rész nagyon kényelmes és jó fogást biztosít.

Mi van a dobozban?

Hát ezt a részt könnyen össze tudom foglalni: a mod, egy USB-C kábel és egy leírás pár Prestige matricával.

Minimál, viszont végiggondolva nincs nagyon másra szükség, mert 18650-es akkumulátor fér csak bele, így átalakító sem kell, mondjuk néhány Prestige akkumulátor fóliát még szívesen láttam volna benne a matricák design-jával.

Videó

Megjelenés

A Paradox mod egy rendkívül kicsi (mint a Galactika Mods Akira) mod és abszolút ergonomikus kialakítást kapott.

A mod 24mm-ig fogad kazánokat lelógás nélkül. A teteje, az alja és a tűzgomb (most a teljes panelra gondolok) szálcsiszolt hatású, míg az oldala körben festett. Ennek az oka az, hogy nedves és izzadt kézben így sokkal jobban lehet fogni. Erre már csak kiegészítés a gumis betét rész.

A tűz gomb panelt erős mágnesek tartják a helyén, de simán levehető és alatta úgy néz ki, mint bármelyik másik DNA60 / SEVO 70 mod. Fektetett kijelző, egy tűz gomb és a + és – gombok fogadnak minket.

Ami viszont eltér más modoktól, hogy a tűz gomb sokkal keményebb, mint más modoknál ha levett panellal akarjuk használni. Ez pedig azért lett így megtervezve, mert amikor a panellal használjuk, akkor hatalmas felületen lehet megnyomni, és ezzel a megoldással kevésbé lesz érzékeny ha zsebre rakjuk. Nem lesznek véletlen tüzelések az érzékenysége miatt.

Amúgy személy szerint eszméletlenül kényelmesnek tartom még úgy is, hogy a kis mérete ellenére meglepően nagy súlya van (160g), ami mondjuk úgy már kevésbé meglepő, hogy a teljes mod 1 nagy alu tömbből lett CNC-zve ahogy elnézem.

Minőség

Prestige mod, így a nevéhez híven a minőségre is nagy hangsúlyt fektetett az Aspire a készítésekor. Semmi nem lötyög, zörög. A tűz gomb panelt olyan erős mágnesek tartják a helyén, hogy azt lehetetlen csak úgy lerázni vagy véletlen leejteni róla.

A festett részek is ellenállóak illetve köszönhetően annak, hogy a felső rész szálcsiszolt ha keletkeznek is rajta kazánkarcok, azt simán el lehet tüntetni egy adag polír vatta segítségével.

Ami nekem kevésbé jött be az nem más, mint az akkumulátor kupak. Ez a kupak is tekerős, mint más modoknál, akik hasonlítani akarnak a drága high-end márkákhoz. Csak sajnos az emberek ezt a megoldást ott is utálják, mert pöcsölős és kényelmetlen a használata.

Illetve engem még egy dolog zavart, hogy felhajtott panellal nem látod, hogy a mod ki van-e kapcsolva vagy sem mielőtt zsebre vágod. Erre lehetett volna jó megoldás, hogy a tűz gomb felett van egy kis részt ahová egy kis 1mm-es led-et tehetek volna ami fehéren jelez ha be van kapcsolva és nem jelez ha pedig ki.

Mit tud?

A többi hasonló modhoz képest kicsit keveset, ugyanis a chip ami belekerült csak:

 • VW, azaz teljesítmény szabályozós mód
 • VV, azaz feszültség szabályozós mód
 • Bypass, azaz védett mecha módot tud.

Végül pedig a chip választás érdekes, mert valami 75W-os került bele, ami a DNA60 és SEVO 70-re hasonlít, de mégis valami más. Itt egy SEVO 70 szerintem jobb lett volna, mert kiosztásra és méretre szerintem egyformák, de a SEVO 70 tud TC-t is.

Összefoglaló

Ez egy kicsi, de masszív fém 18650-es mod egy elegáns és ergonomikus megjelenéssel. A TC hiánya ellenére is abszolút ajánlott kategóriás, kivéve gramm mániásoknak.

Pozitívumok

 • gyönyörű külső
 • kényelmes, ergonomikus kialakítás
 • nagyon jól passzol MTL és szűk DL tankokhoz
 • $45-50 közötti ár

Negatívumok

 • csavaros akkumulátor kupak
 • nincs TC benne
 • a festett oldala miatt kicsit elüt rajta néhány ezüst tank
 • 160g a súlya (már akinek ez negatívum)
 • nem látszódik a panel miatt, hogy mikor van be és kikapcsolva