REVIEW OVERVIEW

Megjelenés
Minőség
Tudás
Kényelem
Ár / érték arány

ÖSSZEGZÉS

A király visszatért, ennyi, el kell fogadni. Kicsit botorkál a hátlap miatt, de ennyi nálam még belefért. Masszív kialakítás, igényes anyagok, DNA250C chip és $100-os kuponos ár, verhetetlen most ebben a szegmensben.

Pozitívumok:

 • DNA250C chip és annak tudása
 • Remek kialakítás, fantasztikus anyagok
 • Kiemelkedő akkumulátor kezelés
 • Jó ár/érték arány

Negatívumok:

 • Az akkumulátor ajtó enyhe mozgása (lásd a videómban)
 • Maximum 26mm-es tankok férnek el rajta (engem nem érint, de egy 200W-os modon ez negatívum)

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Lost Vape Thelema DNA250C – a király visszatért

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

Talán az év elejének leginkább várt DNA modja a Lost Vape Thelema DNA250C, ami egyszerre akarja az egyik elődjét feleleveníteni, míg a másikat elfeledtetni.

Amit fel akar eleveníteni az a Lost Vape legszebb korszaka, amikor a Therion mod-okkal a világot hódította meg a cég, volt 75, 133, 166W-os verzió, sima DNA75 és DNA75C-s squonk mod és rengeteg kiegészítő hátlap hozzájuk.

Azok voltak a szép idők. Aztán jött a Paranormal és végül a Centaurus. Az utóbbi a gyártási minősége és a híres elrontott lézergravírozás miatt vonult be a történelembe és amivel rengeteg hívőt veszített a cég.

Szóval itt tartunk most, nézzük is a jelent.

Mi is ez?

A Lost Vape Thelema DNA250C egy duál 18650-es mod, Evolv DNA250C chip-el ahogy a neve is mutatja, amire maximum 26mm-es kazánok férnek el lelógás nélkül és maximum 200W teljesítményre képes.

Mi van a dobozban?

A doboz végre olyan, amilyennek a fogyasztói társadalomban egy csomagolásnak lennie kell, igényes, egyszerűen kezelhető, de csak néhány dolgot tartalmaz:

 • Lost Vape Thelema DNA250C modot
 • Töltőkábelt
 • Egy OTG adaptert, amivel a modot powerbank-ként tudjuk használni és USB-n tölteni más eszközöket
 • Leírást

Videó

Megjelenés

Letisztult, nagy és gyönyörű. 205g a súlya üresen, tehát ez tényleg egy batár nagy mod, viszont az anyaghasználata kárpótol. A megjelenése teljesen olyan, mint anno a Therion-é volt.

A két képen lent látható az említett hasonlóság: bal oldalon a Thelema, jobb oldalon a Therion látható.

Ahogy a képen is látszódik, ugrott a fa / carbon betét ami egy logikus lépés, mert csak bonyolítja a gyártást, helyette kapott oldalanként 2-2 hangszóró szerű recés részt design-nak.

A gombok is cserélődtek, ugyanis a korábbi lapos gombok helyett végre domború gombok kerültek egy DNA250C-s mod-ra, amivel sokkal jobban érezhető mikor melyiket nyomkodjuk. Kényelmes és kevesebb a félrenyomás.

A hátlap mágneses csatlakozású, tehát elég csak hátrafelé lehúzni és máris elérhetővé válik a két darab 18650-es akkumulátor számára fenntartott hely. A belső kialakítás is változott, mert már nem egymás mögé kell betuszkolni az akkumulátorokat, hanem kapott egy hátlapot és így oldalról kényelmesen.

Felül pedig a logó látszódik és a rugós 510 csatlakozó, ami kb 1mm-es emelkedést kapott, ezáltal nem fogják a túlhúzott tankok karcolni a tetejét, de mivel alacsonyabb az emelkedése, mint a Centauras-nak, így látszódni se fog.

Minőség

Mivel a hátlap levehető és mágnesesen csatlakozik, ezért nagyon jó a minősége alapból. Nem kell félni, hogy az akkumulátorajtó lötyögne, zörögne mint más modok esetében.

A gombok a domború kialakításuk miatt kényelmesek és a nyomásuk is nagyon eltalált.

A DNA250C chip pedig zseniálisan teszi a dolgát benne, az akkumulátor kezelése átlagon felüli, 30%-al többet hoztam ki belőle, ugyan azzal a tekeréssel, akkumulátorokkal és teljesítményen, mint a szintén nagyon dícsért Voopoo Argus GT-ből.

Egyetlen negatívum nálam a hátsó ajtó volt, ami kicsit tud mozogni, de nem zavaró módon, viszont, amikor megérkezett, akkor volt egy oldalirányú lötyögése is. Ezt szerencsére egy egyszerű visszahajtással simán lehet orvosolni.

Mit tud?

DNA250C chip van benne, így nagyon sokat. A DNA250C-ben rengeteg a lehetőség és a tudás, de alapból ezek vannak benne: Power mód, Boost mód (előfűtéses power mód), TC (SS430, SS316, Nickel 200, Titanium), Replay és Kanthal.

A mod gyárilag csak egész wattokban tudja a teljesítményt állítani, így ha MTL-re használnátok, akkor érdemes az Escribe-ban, a gyári szoftverben ezt módosítani.

Ezt és a többi beállítást pedig úgy tudjátok elérni ha letöltitek, telepítitek a szoftvert, majd rádugjátok a mod-otokat a számítógépetekre.

Lépések:

 • Töltsétek le az escribe-ot innen: https://www.evolvapor.com/products/dna75color
 • Telepítsétek az escribe-ot
 • Telepítés után dugjátok rá a gyári kábelével a gépetekre a modot
 • Indítsátok el az escribe-ot és lépjetek be az escribe részbe
 • Innentől tudtok hozzáadni profilt, törölni, stb… Szerencsére minden visszacsinálható, szóval lehet kísérletezni.

Összefoglaló

A király visszatért, ennyi, el kell fogadni. Kicsit botorkál a hátlap miatt, de ennyi nálam még belefért. Masszív kialakítás, igényes anyagok, DNA250C chip és $100-os kuponos ár, verhetetlen most ebben a szegmensben.

Pozitívumok:

 • DNA250C chip és annak tudása
 • Remek kialakítás, fantasztikus anyagok
 • Kiemelkedő akkumulátor kezelés
 • Jó ár/érték arány

Negatívumok:

 • Az akkumulátor ajtó enyhe mozgása (lásd a videómban)
 • Maximum 26mm-es tankok férnek el rajta (engem nem érint, de egy 200W-os modon ez negatívum)

Vásárlás

THDNA kuponkóddal $103.69-ért itt vásárolhatjátok meg a legolcsóbban: LINK

További kuponok pedig a Kuponok oldalon elérhetőek.