REVIEW OVERVIEW

Megjelenés
Minőség
Tudás
Íz
Kiegészítők
Ár / érték arány

ÖSSZEGZÉS

A pod nekem nagyon bejött, a formája, a minősége és az, hogy állítani lehet a teljesítményt, az mind megfogott. Viszont a porlasztók, azaz pod fejek nem. Átlagos íz, kevés TH és egy olyan levegőzés társul hozzájuk, ami MTL-re túl sok, szűk DL-re pedig túl kevés.

Pozitívumok

 • Markáns, jól eltalált külső
 • Könnyű súly
 • Állítható teljesítmény

Negatívumok:

 • Olyan semmilyenek a pod fejek, se MTL-re se szűk DL-re nem jók és ízben se annyira ütősek, mint lehetnének.
 • Nem állítható a levegőzés

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Wotofo Manik Mini pod – a jó pod esete a fura porlasztóval

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

A Wotofo is mostanság gőzerővel beszállt a pod-ok fejlesztésébe, ilyen lett a Manik pod, illetve annak a kis tesója a Manik Mini is.

Mi is ez?

A Wotofo Manik Mini egy abszolút belépőszintű, kicsi, vákuumkapcsolós pod (szívásra kapcsol be) ami főleg azoknak lehet érdekes, akik most próbálnák ki a vapelést vagy épp azoknak akiknek néha kis méretű eszközre van szükségük.

Mi van a dobozban?

Belépő szintű pod-ként nem variálták túl a csomagolást:

 • Wotofo Manik Mini pod
 • 0.6 ohm-os mesh pod fej (15-18W)
 • 0.6 ohm-os paralel tekeréses pod fej (18-22W)
 • Használati utasítás
 • Töltőkábel

Videó

Megjelenés

A Lost Vape Lyra után nekem nagyon bejöttek ezek a fém házas kis pod-ok, mert ilyen lett a Manik Mini is. Elegáns fém ház két oldalán varrott bőr díszítéssel és a tetején pedig a pod fejjel.

A formájába és az anyaghasználatába nem lehet belekötni, minden tipikus design jegyet belevittek, kezdve a Manik felirattal amit a bőr lapokba belenyomtak, a varrott szegélyek, az egyszerű, sarkain szögletesen levágott élekig.

Az egyik rövidebb oldalára pedig került egy kis kijelző és egy gomb is ami kikapcsolt állapotban teljesen beleolvad a környezetébe, nem lóg ki, nem feltűnő, viszont ez az ami megkülönbözteti a konkurenciájától: A NexChip és a szabályozható teljesítmény!

Ez volt az az ok amiért például a szomszédomnak adtam a Lyra pod-omat, mert zavart, hogy nem tudom állítgatni ahogy szeretném és amiért ez a pod nagy potenciállal rendelkezik. Kár, hogy ez sajnos csak a pod-ra érvényes.

Minőség

A minőségbe se lehet belekötni, mert a fém ház könnyű és masszív, egyáltalán nincs olcsó hatása, de nem is húzza a zsebet.

Ez a “prémium” pod kategória nálam már, amikor nem olcsó műanyagokkal szórnak meg, hanem egy rendes fém cuccal, amit öröm megfogni, amitől nincs bennem szégyen ha előveszem vagy ha valaki meg akarja nézni közelebbről.

Mit tud?

A Nexchip egy egyszerűbb verziója került bele, így alap funkció ellátása a feladata: teljesítmény szabályozás 1-30W között egész wattonként.

Ezt úgy tudjuk használni, hogy 3* gyorsan megnyomjuk a gombot rajta, majd amikor a teljesítmény elkezd villogni, akkor a gomb megnyomásával tudunk lépkedni benne. Ha elértük a 30W-ot, akkor a következő megnyomásra 1-től újra indul.

Ha a gombot hosszan nyomjuk meg, akkor üríti a slukk számlálót. Itt jegyezném meg, hogy én fordítva csináltam volna, mert előbb nyomja meg valaki hosszan a gombot, mint kezd el kombinációkban gondolkozni.

Végül 5 gombnyomás a ki- és bekapcsolás.

Íz / gőz / TH / levegőzés

És eljutottunk ahhoz a részhez ahol ez a kis pod nálam elvérzett, az pedig nem más mint a pod fej.

Mindkét pod fejen belül 2mm-es levegőlyuk van egy elválasztóval, azaz kb 1.8mm-es átmérőnek megfelelőjű levegőzés tartozik hozzá.

Ez MTL-hez nagyon sok, szűk DL-hez pedig nagyon kevés és nem állítható a levegőzése alapból (a videómban láthatjátok ahogy 3d nyomtatott levegőbetétekkel oldom meg ezt a hiányosságot).

Ami pedig szintén meglepő volt, hogy a kisebb és a nagyobb pod fej is egyformán levegős, tehát nincs ilyen szempontból különbség köztük.

Íz: a kicsi méret miatt egész jó ízeket ad, de ennél messze többet lehetne kihozni belőle, ha a levegőzés és a belső átmérő pod fejenként eltérne, igazodva a teljesítményigényhez.

Gőz: ez egy takarékos kis pod és hiába 22W-on használjuk mondjuk a paralel fejjel, messze nem arra van kitalálva, hogy nagy gőzöket csináljon.

TH: TH-ban teljesen jó, 3mg-os liquid-el vagy 6-os niksós levessel abszolút kielégítő a torokhatás.

Levegőzés: fix 1.8mm-es, nem állítható

Összefoglaló

A pod nekem nagyon bejött, a formája, a minősége és az, hogy állítani lehet a teljesítményt, az mind megfogott. Viszont a porlasztók, azaz pod fejek nem. Átlagos íz, kevés TH és egy olyan levegőzés társul hozzájuk, ami MTL-re túl sok, szűk DL-re pedig túl kevés.

Pozitívumok

 • Markáns, jól eltalált külső
 • Könnyű súly
 • Állítható teljesítmény

Negatívumok:

 • Olyan semmilyenek a pod fejek, se MTL-re se szűk DL-re nem jók
 • Nem állítható a levegőzés