REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Tudás
Kiegészítők
Ár / érték arány

ÖSSZEGZÉS

Ez egy kicsi, de masszív fém 18650-es mod, ráadásul toplistás ár/érték aránnyal, azaz ennyiért alig néhány hasonló kaliberű mod-ot lehet csak még szerezni a piacon, ami ráadásul bírja a gyűrődést és ha "rohangálós" cuccnak van használva.

Pozitívumok

 • Kicsi méret
 • Jól kihasznált chip (VW, TC és preheat)
 • Ár / érték arány
 • Összeszerelési minőség

Negatívumok

 • Hangos tűzgomb
 • 27mm-es szélesség (nem zavaró, de felesleges)
 • Nem frissíthető chip (ez keveseket érint)

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Eleaf iStick Pico 2 mod

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

Sikerült vennem egy Eleaf iStick Pico 2 mod-ot, szóval készítettem egy tesztet, hogy egyrészt milyen lett, másrészt miben változott a többihez képest.

Próbálok elfogulatlan lenni annak ellenére is, hogy emellett van egy első generációs, egy 25-ös és egy Plus-os Pico-m is, amik egyrészt magasra tették a lécet, másrészt itt most új chip is került bele.

Mi van a dobozban?

Hát ezt a részt könnyen össze tudom foglalni: a mod, egy USB-C kábel és egy leírás. Semmi extra nem jár mellé, viszont mivel a tudása a mod-nak az átlag felett van, így érdemes megtartani és végignyálazni egyszer.

Videó

Megjelenés

A Pico mod-ok voltak az elsők, amelyek a nevükből is fakadóan megpróbáltak kisebbek lenni a legkisebb mod-oknál is, ezt pedig úgy érték el, hogy ha már 18650-es akkumulátor nem lehet kisebb, akkor csalnak a design-al.

A 18650-es akkumulátor neve aki nem tudná onnan jön, hogy 18mm az átmérője és 65mm a magassága, de az Eleaf ennél is kisebbet szeretett volna, viszont úgy, hogy az akkumulátoron nem változtatnak.

A megoldás az lett, hogy a mod-ot összenyomták, majd pedig a kilógó akkumulátorra, ami magasabb lett a mod-nál, rácsaptak egy kupakot. Ezt a design-t pedig azóta is előszeretettel használják.

Eleaf Istick Pico 2 Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 1 1024x768

A mod egyébként, legalábbis az ezüst verzió amire lecsaptam szálcsiszolt megjelenést kapott ami pont olyan hatásúvá teszi, mint a többi hasonló Pico-t, az oldalára pedig egy X-es sormintát biggyesztettek, ami nem egy szépség plusz szerintem felesleges is, elég a szálcsiszolt megjelenés.

Eleaf Istick Pico 2 Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 2 1024x768

A mod maga egyébként elég komoly változásokon esett át a korábbiakhoz képest, első példa rá, hogy kiszélesítették az elejét, hogy akár 27mm-es tankok is elférjenek rajta, ami szerintem nettó hülyeség, mert 27mm-es tankban lévő tekerésekhez egy Pico kevés, vagy a teljesítménye vagy a 18650-es akkumulátor kapacitása. Elég lett volna 25mm-en hagyni.

A másik amiben nagy újítás történt az maga a chip. USB-C csatlakozó csak a kezdet, ugyanis bár menüjében hasonló a korábbiakhoz, de teljesen álló elrendezést kapott. Ha pedig már itt tartunk, az új chip miatt ez lett az eddigi legalacsonyabb Pico, cserébe magasabb az akkumulátor kupakja.

Eleaf Istick Pico 2 Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 3 1024x768

Végül pedig ami Pico-s szemmel meglepő de ennek ellenére remek hír, hogy a + és – gombok a mod aljáról az elejére kerültek, amivel sokkal könnyebb lett a használata.

Minőség

Hozza a szokásos Pico minőséget, nagyon egyben, nem lötyög, nem zörög, abszolút szerethető lett. Ez persze annak is köszönhető, hogy a korábbi szériák 90-98g közötti súlyát felrúgva 125g-ra hízott.

Egyetlen negatívuma van, ami nem is minőségi probléma, hanem inkább tervezési, hogy a tűzgomb meglepően hangosra sikeredett (videóban külön kitérek rá). Ez nem jó vagy rossz minőség, csak zavaró, de szerintem ennek az oka az alacsony ár lehetett, hogy ebből tudtak pár százezret jó áron megszerezni és ezzel is lenyomni az árát.

Mit tud?

A többi mostani mod-hoz képest rengeteget:

 • VW, azaz teljesítmény szabályozós mód
 • Van preheat, azaz előfűtési funkció is
 • Tud TC-t! Ti, Ni, SS és TCR

Nem hiába lett Pico, ugyanis bár meglepően olcsók ezek a mod-ok, de tudásra mindig is rendben voltak. Nem lehet olyan szofisztikáltan beállítani, mint egy DNA chip-est, de tudja amit tudnia kell.

Viszont nagy különbség, hogy elvileg nem lesznek hozzá frissítések, sőt még az Arctic Fox se megy fel rá. Forrás: https://nfeteam.org/forum/threads/will-the-new-pico-2-get-support.5087/#post-13106

Összefoglaló

Ez egy kicsi, de masszív fém 18650-es mod, ráadásul toplistás ár/érték aránnyal, azaz ennyiért alig néhány hasonló kaliberű mod-ot lehet csak még szerezni a piacon, ami ráadásul bírja a gyűrődést és ha “rohangálós” cuccnak van használva.

Pozitívumok

 • Kicsi méret
 • Jól kihasznált chip (VW, TC és preheat)
 • Ár / érték arány (kínából 6500 Ft + szállítás + vám, EU boltból 13.000 az ára)
 • Összeszerelési minőség

Negatívumok

 • Hangos tűzgomb
 • 27mm-es szélesség (nem zavaró, de felesleges)
 • Nem frissíthető chip (ez keveseket érint)