REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Tudás
Kényelem
Ár / érték arány

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Voopoo Drag X Plus Professional Edition

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

A korábbi kimenő feszültséges baki után a Voopoo bemutatta a frissített, már 8,4V-ra képes Drag X Plus Professional Edition-t.

Mi is ez?

Drag X Plus név mindent elmond a modról: a Drag X pod design-ja egy kicsit plus size testben, hogy elférjen benne a 21700-as akkumulátor. Gyárilag 510 csatlakozóval van szerelve, így ez egy teljes értékű mod lett, illetve a frissített Gene chip-el.

Mi van a dobozban?

Szokásos Voopoo alapcsomag:

  • Drag X Plus mod
  • USB-C töltő és adatkábel
  • Használati utasírás

Videó

Megjelenés

Külseje nem változott, így ugyan az érvényes rá, mint a korábbi Drag X Plus-ra.

Akinek tetszik a Drag X pod azoknak instant szerelem lesz. Pont ugyan azok a formák, anyaghasználat és méretre is kb stimmelnek. A Drag X Plus Professional Edition is kicsit alacsonyabb lett, ugyanis a Drag X podnál a test részét képezi a levegőszabályozás, amire itt ugyebár nincs szükség.

A tűz gomb a megszokott enyhén homorú kerek formájával nagyon kényelmes és jó a nyomáspontja. Az állítógombok alul szintén a megszokottak, szóval a váltás kb fel sem tűnik.

A hátlapján ennek is megtalálhatóak a különböző minták. Az enyém egy fekete műbőr verzió, ami kellemes megjelenést ad a gunmetal színű modnak főleg mivel bele van nyomva a Drag X Plus felirat.

A festés is megegyezik nagyrészt a Drag X gunmetal verzióival, de itt kicsit fényesebb a megjelenése, tehát mellé rakva egy Drag X pod-ot, a pod mattabbnak hat.

Tankok tekintetében pedig bár a mod 29mm széles, de van rajta egy kis perem ami miatt max 26mm-ig tud túlnyúlás vagy lelógás nélkül tankokat fogadni.

Minőség

Voopoo szerencsére mod-ok tekintetében nem szokott nagyot hibázni, van rutinjuk már és ez a Drag X Plus Professional Edition mod-ra is igaz. Nem lötyög, nem zörög, nagyon egyben van.

A hátnapi anyagok minősége is abszolút hozza az elvárt és megszokott szintet.

A kritikus pont az akkumulátor ajtó szokott lenni, ami itt is részben igaz. Az akkumulátor ajtó a csúsztatós verziót kapta, de az elődhöz képest sokkal könnyebben zárható.

Bár a hátlapnál ennél a modnál is csaltak, hogy könnyű legyen (88g az egész, nagyon durva) így műanyag belülről, viszont akkumulátor nélkül sem érződik a csalás, szóval ilyen tekintetben kicsit ráver a Drag 3-ra.

Mit tud?

A mod végre megkapta a hardware-s képességet is, hogy felskálázhassa a kimenő feszültséget, azaz a korábbi max 4,2V helyett immár 8,4V leadására képes.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy például egy 1 ohm-os tekerésre kényelmesen 60-65W-ot is ráküldhetünk, a videóban ezt be is mutatom, szóval innentől nem kell a tekerésre odafigyelni, bármilyen tekerésből ki tudja hozni a maximumot.

A tudása amúgy a szokásos, VW módban használható, illetve frissítés után elvileg tud TC-t is. A teljesítményszabályozós módban van lehetőség SMART és RBA használatra.

Az RBA módban bármit megtehetünk kb, a SMART mód pedig arra való, hogy kezdőként ha kész porlasztós tankot használunk, akkor az ellenállás alapján behatárol minket egy teljesítmény sávba, hogy ne égessük szét a porlasztót ideje korán.

Egyedüli negatívum a korábbi hibái, hogy pl nekem egy elvileg teljesen üres akkumulátorból is sikerült még kiszednem 100 darab 3mp-es slukkot 25W-on, tehát nem pontosan érzékel, illetve ha hosszabb ideig nem használod, akkor az első gombnyomást nem érzékeli, utána ébred csak fel.

Összefoglaló

Drag X Plus Professional Edition mod minőségével és külsejével ugyanúgy megfogott mint az elődje, viszont a kimenő feszültség emelésével már tényleg nem lehet fikázni.

Pozitívumok:

  • Voopoo minőség
  • Kifejezetten szép megjelenés
  • Remek anyaghasználat
  • 21700-as mod-hoz képest kicsi és könnyű méret: alig 88g

Negatívumok:

  • A chip korábbi hibái még benne maradtak: pl az akkumulátor kapacitás kijelzés nem a legpontosabb vagy épp ha sokáig nem használod, akkor az első gombnyomást nem érzékeli.