REVIEW OVERVIEW

Megjelenés
Minőség
Tudás
Kényelem
Ár / érték arány

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Thinkvape Craton DNA75C

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

A Craton DNA75C egy új kor kezdete a Thinkvape-nél, ugyanis a Craton széria lesz az új design-t kapó DNA chip-en alapuló sorozata a cégnek.

Első lépésként a Thinkvape elkészítette a Craton DNA75C-t, majd bejelentették, hogy jön a 2 akkumulátoros Craton Pro DNA250C is majd a legfrissebb hír, hogy szeptemberben ha minden jól megy már DNA100C chip-et fog kapni az egy akkumulátoros verzió.

Mi is ez?

Tömören összefoglalva, egy maximum 26mm-es tankok fogadására képes DNA75C chip-el ellátott 21700-as mod.

Mi van a dobozban?

Mint a legtöbb DNA mod esetében itt is csak kevés dolog:

 • Craton DNA75C mod
 • 21700/18650 átalakító
 • Mikro-USB kábel
 • DNA75C chip-hez egy működési leírás

Videó

Megjelenés

Letisztult és elegáns mod lett egyfajta keveréke a Dicodes Dani, a ZQ Essent és az iStick Pico mod-oknak. Szóval ez lenne itt az első képen a Thinkvape Craton DNA75C:

Thinkvape Craton Dna75c Vaperz Ecigihirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 1 1024x550

Ez a 3 mod pedig a Dicodes Dani, a ZQ Essent és a kupak miatt említett iStick Pico:

Jól látszódik a képek alapján, hogy 3 letisztult és szép mod-ból gyúrták össze a Craton-t, ugyanis a test nagyrészt az Essent-től jött, beleértve a félig takart akkucsövet, a formája egyértelműen a Dicodes Dani-t idézi, a kupak pedig az iStick Pico-nál volt látható először.

Egyébként ez mit sem von le az értékéből számomra, annak örülök, hogy a Thinkvape végre ráérzett az európai ízlésre, ugyanis a korábbi mod-jaik, pl az Auxo kifejezetten csúnya és nagy lett, szóval jól jött nekik a frissítés.

A mod teste felülről egy “8”-as alakját veszi fel, azaz mintha két hengert raktak volna egymás mellé, az egyikben van a DNA75C chip, a másikban pedig a 21700-as akkumulátornak a hely.

A letisztult megjelenését egyébként egyedül az töri meg ha tankot teszünk fel rá, ugyanis míg a Pico esetén a kupak magasabban volt, mint az 510 csatlakozó, addig a Craton-nál sajnos egy vonalban van, miközben lett volna rá esély, hogy alacsonyabbra tegyék.

Az 510 csatlakozó is egyedi megoldás lett, ugyanis a teljes 26mm-es csatlakozó részt maga az 510 tányérja fedi le. Ez egyrészt praktikus, mert csak ezt a részt tudja karcolni a tank és nem közvetlenül a festett modot és hátrány ha kicsi tankot teszünk fel rá, mert kilátszódik a felület.

Minőség

Itt nem nagyon lehet belekötni a Craton-ba, ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni, akkor az 510 csatlakozó alatti hézagolásnál egy hajszálnyival nekem el volt tolódva az a rész az egyik irányba. Szemmel nem látható, csak körömmel volt érezhető.

Ennyi, minden más remekül működött. A kupak menetei minőségiek, nem fog akadni leszedés közben, az 510 csatlakozónál is jó a kapcsolat és a testet is sikerült úgy megcsinálniuk, hogy pár hónap múlva ne nézzen ki úgy, mint amit a kutya szájából rángattak ki.

Mit tud?

DNA75C chip van benne, így mindent is tud, persze nem feltétlenül a dobozból kivéve. A Thinkvape elsősorban a TC-re hegyezte ki a Craton-t, így sajnos kimaradt belőle olyan, mint a Watt Boost mód és irreálisan hosszú időre van belőve a bekapcsolás és kikapcsoláskor a Thinkvape logó-s háttérkép.

Erre viszont van megoldás, rá kell dugni a számítógépre és kikapcsolni azokat a módokat amik nem kellenek és bekapcsolni amiket használnátok:

Lépések:

 • Töltsétek le az escribe-ot innen: https://www.evolvapor.com/products/dna75color
 • Töltsétek le a Paranormal DNA75C gyári .ecig profilját innen: https://forum.evolvapor.com/files/file/329-paranormal-75c-stock-settings/
 • Telepítsétek az escribe-ot
 • Telepítés után dugjátok rá a gyári kábelével a gépetekre a modot
 • Indítsátok el az escribe-ot és lépjetek be az escribe részbe
 • Mentsétek le a jelenlegi profilotokat későbbre a save gombbal alul
 • A file-ok között keressétek át a letöltött ecig file-t és dupla katt
 • Megkérdezi mit csináljon vele, hát telepítse
 • Fél perc az egész
 • Majd az escribe-ban nyomjatok egy “disconnect”-et

Összefoglaló

Fasttech-en $96 volt az ára + szállítás + 2000 Ft ÁFA, ezzel a legolcsóbb 21700-as DNA75C-s mod, sőt a legolcsóbb az összes közül ha jobban megnézem és mégis szép a formája és jó a fogása.

Az egyedüli nagy problémám vele az a bekapcsoláskor és kikapcsoláskor 10-20mp-ig látható Thinkvape logo. Bekapcsoláskor át tudod nyomni, de akkor is, nagyon zavaró a hosszú idő, főleg amikor várod, hogy kikapcsoljon a képernyője.

Beszerezni már nem lehet, de ha csak a chip-et cserélik ki szeptemberben és az ára se lesz nagyon magasabb, akkor nagyon jó deal, de inkább 24mm feletti tankokhoz ajánlom a megjelenése miatt.

Pozitívumok:

 • A legolcsóbb DNA75C mod jelenleg
 • Kényelmes fogás
 • 21700-as akkumulátort fogad
 • Letisztult, szép megjelenés

Negatívumok:

 • Az on/off screen túl sokáig látható, nagyon zavaró (-1 minőség)
 • 24mm-nél kisebb tankok furán néznek ki rajta (-1 megjelenés)