REVIEW OVERVIEW

Összesen

INFO

Származási hely: Kanada

Keverési arány: 30ml aroma mellé 90ml alaplé

Hűsítő vagy mentol: nincs

Kokszolás: 40-45ml / vatta

Porlasztós tankba ajánlott?: igen

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Dr. Fog – Tobacco series

Az utóbbi időben volt lehetőségem 4-5 szériányi Dr. Fog liquid-et elszívni szóval nézzük is a tapasztalataim, elsőként a Tobacco series-ről.

Direkt igyekeztem olyan szériákat kipróbálni, amik itthon nem kaphatóak és a dohányos széria is pont ilyen.

A Tobacco Series összesen 16 féle ízből áll, megtalálható benne a kubai szivartól a gyümölcsös dohányon át a desszertdohány ízek. Én ebből 3 félét vásároltam:

  • a Honey Graham Tobacco-t
  • a Cinnamon Custard Tobacco-t
  • és a Creme Brülée Tobacco-t

Keverés

Keverés egyszerű, 30ml aroma van mindegyik 120ml-es palackban, így 90ml alaplé kell hozzá, hogy kész liquid legyen. Ha nincs mérőedényetek, akkor töltsétek fel alaplével a flakonon lévő cimke tetejéig és akkor még marad hely a nikotinnak is.

Dr. Fog Tobacco Series – Creme Brülée

Dr Fog Tobacco Series Concentrate Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 4 1024x981

Illat: Illatra szépen dominál benne a dohány illat, de mellette nehéz megmondani, hogy mi van, annyi biztos, hogy valami desszert. Leginkább egy édes krémes kiegészítő a dohány mellett, de nem lehet ennél pontosabban beazonosítani.

Íz: fogtak egy kellemes szárazabb dohányos ízt és mellé csaptak valami édesebb krémes valamit. A creme brülée-t sehogy nem tudom benne beazonosítani ami nagyon kár, mert ez a kis dohány sokkal jobb sorsot érdemelt volna.

Dr. Fog Tobacco Series – Cinnamon Custard

Dr Fog Tobacco Series Concentrate Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 3 1024x993

Illat: az illata nagyon bizalomgerjesztő, szépen kijön a dohány illata, mint a Creme Brülée esetén és itt is dominál is benne és csak mögötte érezhető egy kicsi krémes, fahéjas illat.

Íz: száraz krémes dohány az alapja és erre jön rá egy kicsi fahéj. az összhang nagyon megvan, bár hozzá kell tennem, hogy nem egy erős, karakteres íz. A dohány sem akar arcon csapni és sok más liquid-től eltérően itt nem tolták túl a fahéjat, inkább erősen a dohány alá lőtték be, hogy csak kiegészítő legyen, kicsit desszertszerű, de a lágy dohány vigye inkább a prímet. 

Dr. Fog Tobacco Series – Honey Graham

Dr Fog Tobacco Series Concentrate Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 2 1024x953

Illat: Frissen bekeverve arcon vág a méz illata, ha valaki szívott anno TPA Black Honey-t akkor tudja mire gondolok, ugyanis pont azt az illatot hozza. 2-3 hét érés után ez a mézes illat kiegyenlítődik a korábban ecsetelt dohányos illattal.

Íz: Ízben a mézes dohány dominál, a graham kekszes részt sehol sem találtam benne. A dohány pont ugyan az mint a többi esetén, itt annyi pozitívum van, hogy valamiért a mézes aromákat jól el szokták találni a gyártók, tehát nagyon közel áll a testes, valódi méz ízhez.

Kokszolás

Simán elmegy 40-50ml vattacsere nélkül, a többi Dr. Fog ízhez képest ezek nagyon finoman bánnak a vattával, így simán tudom ajánlani porlasztós tankokba is.

Összegzés

Fáj a szívem, ugyanis itt egy remek széria kb 3.500 Ft-os áron ami nem is gyilkolja a vattát, de van egy komoly hibája, mégpedig az, hogy 1 tank után teljesen összemosódnak az ízek, még a dohány is és lesz belőle egy édeskés valami, szóval mellette kell használni még egy ízt, mondjuk valami erős gyümölcsöset, hogy ezt kompenzálja.

Végül pedig bár a dohány nagyon finom benne, de se a fahéjat nem találták el benne rendesen (alá lőttek az aránynak, se a Creme Brülée-t igazán). Kár érte, mert illatra az elején nagyon ígéretes volt.