REVIEW OVERVIEW

Minőség
Megjelenés
Íz
Kiegészítők
Tekerés / vattázás
Ár / érték arány

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Damn Vape & Koko Sarang Nitrous RDA

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

Az év legérdekesebb RDA-ja egy eddig csak vape shop-jairól híres Sarang Vapers-hez kötődik akik a Damn Vape-l elkészítették a Nitrous RDA-t.

A jakartai vape shop vezetője, Koko Sarang (magyar hangja Gyulai Krisztián) alkotta meg és tette világhírűvé alig fél év alatt ezt a tankot, azaz juttatta el a helyi hírnévből odáig, hogy már minden kontinensen beszerezhető.

Mi is ez?

A Nitrous RDA egy 22mm-es DL kazán lett, amihez 810 drip tip és egy single coil postless deck jár és használható squonk és teli pinnel is.

Illetve itt már pontosítanék is, ugyanis a gyári Nitrous RDA a cap-je miatt használható single coil-ban, de kijött azóta a dual coil cap is Nitrous+ néven.

Mi van a dobozban?

Kezdjük is magával a dobozzal először ami végre nem papír hanem egy fém henger átlátszó fóliával a tetején amin keresztül látható maga az RDA és aminek a gyerekkort idéző Hot Wheels design-ja van (mármint a doboznak).

 • Nitrous RDA
 • Szűk DL-hez egy plusz POM drip tip
 • Squonk és teli pin
 • 24mm-es szépséggyűrű
 • Tekerés vágó (a láb hosszát lehet vele pontosan belőni)
 • Pót o-gyűrűk és csavarok
 • Leírás
 • Dual coil cap (csak a Nitrous+ esetén)
Damn Vape Koko Sarang Vapers Nitrous Rda Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 1 1024x768

Tekerés és vattázás

Megjelenés

Nitrous RDA egy egyszerű, letisztult külsejű kazán lett, aminek a külsejét csak a levegőzés állító gyűrű töri meg ahol a levegő mennyiségét lehet állítani oldalanként 10-10 darab 1.3mm-es levegőlyukkal, így a legszűkebb beállítása 2×1.3mm, míg a legnagyobb az 20×1.3mm.

 • ha 1-1 lyukat használtok, akkor kb 1.8mm-es levegőzésnek felel meg
 • ha 5-5 lyukat, akkor olyan mint egy 4mm-es levegőzés (pl Tripod RTA)
 • 10-10 lyuk esetén pedig egy 5.8mm-es lyuknak felel meg

Ha lekapjuk a kupakot, akkor egy postless deck és egy hatalmas tér tárul a szemeink elé amibe nagyon kényelmesen lehet belepakolni a tekerésünket és annyi vattát amivel akár 15 slukkra elegendő puffer is létre tud jönni.

Egyetlen dolog amire figyelni kell, hogy a deck közepén végigfutó elválasztóra merőlegesen tegyük a tekerésünket, mert a cap úgy tud rámenni.

Ha pedig a már cap-ről beszélünk akkor érdemes megjegyezni, hogy a tekerés magasságában nagyon leszűkítették pont azért, hogy az ízeket még jobban hozza, de kényelmesen elférjen benne egy kisebb szűk DL tekerés illetve egy masszív 50-60W-os dög is.

Damn Vape Koko Sarang Vapers Nitrous Rda Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 2 1024x768

A cap-et csak 1 irányban lehet a deck-re tenni, amiben 1-1 kis fog segít nekünk, így biztosan nem tesszük fel rosszul a cap-et és ezáltal nem nyomjuk szét a tekerésünket. Szóval hülyebiztos RDA lett.

Damn Vape Koko Sarang Vapers Nitrous Rda Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 6 1024x640

Végül pedig bár kezdetben csak 3 szín volt (ezüst, gunmetal és fekete) mostanra már egyre több színben kapható és már a levegőállító és a szépséggyűrű is pimpelhető.

Damn Vape Koko Sarang Vapers Nitrous Rda Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 5 1024x533

Gyártási minőség

Abszolút minőségi lett, sehol egy sorja vagy bármi hasonló. O-gyűrűkkel pedig olyan szépen megpakolták a kis kazánt, hogy minden hibátlanul teszi a dolgát.

Bár nem kifejezetten gyártási minőség, hanem tervezési dolog, de az egyetlen amibe bele lehet kötni az az, hogy amikor vennéd le a cap-et, akkor sokszor a levegőállító gyűrű jön le amit 2 darab o-gyűrű tart a helyén. Nem egy nagy gond, de azért tud idegesítő lenni az újra és újrabeállítása.

Amire még figyelni kell, hogy ha pin-t cseréltek, akkor az egyik ujjatokkal nyomjátok le a postless deck-et, különben az a fele amibe a pin belemegy ki tud esni.

Íz / gőz / TH / levegőzés

Én most is a szokásos 3*30/38-es Ni80 tri-core fused clapton-t pakoltam bele, 6 menet és 0.61 ohm.

Íz: oldalsó levegőzés és a nagyon szépen leszűkített kazántér remek ízeket ad, nem véletlenül lett ennyire népszerű

Gőz: mivel a levegőzése tág határok közt állítható ezért brutál gőzöket is tud kiadni magából, 30W-on is már olyan ködöt lehet csinálni a szobába, hogy azt vágni lehet

TH: ezen meglepődtem, ugyanis oldalsó levegőzés esetén kisebb a TH, kevésbé tud erős, karcos lenni, mint alsó levegőzésnél, viszont ennél a kazánnál oldalsó levegőzéssel is jó volt a TH (nem karcos, de kellően erős)

Levegőzés: 1,8mm-es levegős MTL-től az 5.8mm-es DL-ig mindent lefed (mondjuk 20W és 75W között), és hangja szinte nincs is, ezért erre érzékenyebbeknek is tudom ajánlani.

Összegzés, pozitívumok és negatívumok

Kb 10.000 ft-os árával és azzal a ténnyel, hogy cserébe mennyi mindent kapunk (már dual coil cap is benne van az árban) egy zseniális kazán az eredmény. Külön pozitívuma, hogy akkora skálát fed le (20W-75W) hogy több RDA-t is tud pótolni.

Pozitívumok

 • Nagyon jó ízek
 • Egyszerű tekerés / vattázás
 • Nagyon jó ár
 • Rengeteg kiegészítő
 • Hatalmas puffer alakítható ki benne, akár 15 slukkra elegendő

Negatívumok:

 • Sokszor a levegőállító gyűrű jön le a cap helyett

Vásárlás

Európában is kapható már a Vapeototal kínálatában: https://www.vapeototal.net/nitrous-rda-22mm.html

 • a Nitrous RDA €23.90, azaz kb 8700 Ft
 • a dual coil cap €7.5, azaz kb 2700 Ft
 • a szépség- és levegőállító gyűrűk (a gyárin kívül): €5.90 azaz kb 2200 Ft