REVIEW OVERVIEW

Megjelenés
Minőség
Tudás
Kényelem
Ár / érték arány

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Lost Vape Hyperion DNA100C

Vaperz.hu Youtube csatorna

A tesztekről készült videók előbb kerülnek ki a Youtube csatornámra, mint írott formában az oldalra, így ha szeretnéd elsők között látni őket, akkor érdemes feliratkozni rá.

A mai tesztben bemutatom az első, tömegek számára elérhető DNA100C mod-ot, a Lost Vape Hyperion DNA100C-t és megnézzük megéri-e váltani a DNA75C chip-ekről.

Lost Vape Hyperion Dna100c Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 1 1024x768

Mi is ez?

A Hyperion DNA100C az első sorozatgyártott mod ezzel az új DNA chip-el, ami max 100W teljesítmény leadására képes, 21700/20700/18650 akkumulátorokkal használható és ráadásul IP68-as védelmet is kapott.

Mi van a dobozban?

Mint a legtöbb DNA mod esetében itt is csak kevés dolog:

 • Lost Vape Hyperion DNA100C mod
 • 21700-18650 akkumulátor átalakító
 • USB-C kábel töltéshez és szoftverfrissítéshez
 • DNA100C használati utasítás

Videó

Megjelenés

Ez egy hatalmas, robosztus és brutális mod köszönhetően annak, hogy IP68 védelmet kapott, azaz papíron (nem teszteltem mennyire fedi a valóságot és nem is javaslom) víz-, por-, és ütésálló, szóval nem csak poénból párnázták ki ezt a mod-ot mindenhol.

Pontos méretei a mod-nak:

 • Szélesség: 34.5mm
 • Hosszúság: 44.5mm
 • Magasság: 95mm
 • Súly: 150g (akkumulátor és tank nélkül)

Első ránézésre egyébként meg nem mondaná az ember, hogy egy Lost Vape mod, mert annyira jól megküldték szigeteléssel, hogy olyan lett, mint bármelyik hasonló Geekvape mod.

DNA100C ide vagy oda az ez kívülről nem állapítható meg, azaz az új chip-nek nincs ráhatása a külsőre, ugyanúgy egy tűz gomb, egy kijelző, 3 navigációs gomb és egy USB csatlakozó alkotja az előlapot mint eddig. A Hyperion sajátossága csak, hogy egy hatalmas tűz gomb került a mod-ra, így lehetetlen félrenyomni.

De ha már félrenyomásról beszélünk, a legidegesítőbb tulajdonsága ennek a mod-nak, hogy az USB-C csatlakozót védő gumi tömítés érzésre nagyon hasonlít egy gombra, így az első 1-2 napban mindig azzal próbáltam lépkedni a menüben.

Lost Vape Hyperion Dna100c Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 8 1024x768

De menjünk is tovább. A mod tetején egy 30mm átmérőjű rugós 510 csatlakozó van, ami szokás szerint 3 csavaros lefogatást kapott. Ennek nagy előnye, hogy így még 30mm-es tankokkal se tudjuk megkarcolni a mod-ot (alias kazánkarc) cserébe hátránya, hogy kisebb tankokkal, különösen 22-26mm között, amivel a legtöbben használni fogják szerintem hülyén néz ki.

Illetve ha már a kazánokról beszélünk, akkor elmondható, hogy 32mm-es kazánméretig nem tapasztalható lelógás. Mondjuk az egy másik dolog, hogy akkorát az ember nem egy 21700-as mod-ra tesz rá.

Lost Vape Hyperion Dna100c Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 7 1024x768

Oldalról megnézve a mod-ot egy héj szerkezetet láthatunk. A külső héj, azaz a teteje, előlap és a mod alja egy puhább gumis anyagból készült, így azt nem nagyon lehet karcolni, ellenállónak tűnik. Beljebb van egy fém keret és a 3. szint pedig a hátlap.

A hátlap sok féle lehet, mint ahogyan azt az alábbi képen láthatjátok, de mivel az én kedves barátom, aki kérésére rendeltem be a mod-ot egy red splatter-t kért, így elmondhatom, hogy ezek a Splatter azaz fröccsentett verziók szerintem rohadt rondák. A piros fröccsentett verzió nem piros, hanem lila, mintha Vaping Bogan spriccelt volna rá boldogságában.

Lost Vape Hyperion Dna100c Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 9 1024x659

Most pedig a mod alja jön. Mivel a mod nem a szokásos C-panel-es megoldást kapta érthető okokból (ott nem tudták volna így leszigetelni), ezért maradtak a tekerős kupaknál. A tekerős kupak viszont egész érdekes lett, ugyanis, hogy vízhatlan legyen, tettek egy o-gyűrűt a peremére. Ennek köszönhetően viszont elég nehéz kitekerni a többi mod-tól eltérően.

Lost Vape Hyperion Dna100c Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 6 1024x768

Végül beszéljünk kicsit a kijelzőről. Itt semmilyen változás nem történt, nem lehet megmondani, hogy melyik chip van a mod-ban, ugyanis se a kijelző mérete, se a menü, semmi nem változott. Minden újdonság az elektronikában van és nem a rajta futó firmware grafikai részén. Szóval nem kell megszokni az új chip használatát.

Minőség

Úgy leszigetelték a mod-ot, hogy ezen semmi nem recseg, ropog vagy ad ki olyan hangot amit neki nem kellene.

A Mike Vapes teszt után felmerült a kérdés, miszerint billeg-e. Szerencsére az a példány amelyik nálam járt nem billegett, az akkumulátor kupak teljesen belesimul a mod aljába.

Lost Vape Hyperion Dna100c Vaperz Ecigi Hirek Tesztek Akcio Vape News Deal Review 10 768x1024

Amúgy szerintem az ő esetében lehet nem volt jó az o-gyűrű mérete és azért nem tudott teljesen belemenni a mod-ba.

Mit tud?

DNA100C chip van benne, így mindent is tud, persze nem feltétlenül a dobozból kivéve. A Lost Vape Hyperion DNA100C alapból Watt, Watt Boost, Replay, Kanthal, és TC módokat tud (Ni, Ti, SS216, SS430), minden mást az Escribe segítségével tudtok rátenni.

De ez még itt nem minden. Az új elektronika ami benne van saját méréseim alapján 12-15%-al többet tud kihozni ugyanabból az akkumulátorból ugyanazokkal a tekerésekkel, stb… mint egy DNA75C mod. Nem világmegváltás, de 12-15% már azért teljesítménytől függően 20-100 plusz slukk.

Összefoglaló

A mod postázással és a $20-os értéknyílvántartás miatti ÁFA fizetéssel együtt is kijön kb 39000 Ft-ból, amivel az átlag DNA chip-es mod szintjét hozza cserébe kapunk egy nagyobb tankokat is fogadni képes mindenálló mod-ot ami nem rossz deal. Megbocsáthatatlan hibája nincs, csak a fentebb említett apróságok, szóval ha ilyen mod kell, akkor megéri, egyébként meg jön még ki hamarosan pár DNA100C mod, szóval a chip miatt felesleges rágörcsölni.

Pozitívumok:

 • DNA100C chip
 • 21700 akkumulátorokat is fogad (mint mindegyik DNA100C chip-es mod)
 • Az új chip remekül kezeli az akkumulátorokat
 • Masszív anyaghasználat
 • Kellemes a fogása a nagy méret ellenére is

Negatívumok:

 • Rohadt nagy, a Lost Vape leszokhatna a 30mm-es 510 csatlakozóról…
 • Az USB-C csatlakozónál lévő kupak miatt könnyű félrenyomni az első napokban
 • Az o-gyűrű miatt kicsit nehezebben nyílik az akkumulátorajtó
 • A gumis bevonat miatt szedi össze a szöszöket és a port