REVIEW OVERVIEW

Összesen

INFO

Származási hely: Franciaország

Keverési arány: 50ml mellé 1 nicshot

Hűsítő vagy mentol: nincs

Kokszolás: 15-60ml / vatta

Porlasztós tankba ajánlott?: igen

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD

Teszt: Barrels Juice L’excellence széria (shortfill)

A sok Black Friday akció egyikében lecsaptam a Barrels Juice L’excellence szériás shortfill-jeire és ha már így tettem teszteltem is.

A Barrels Juice egy francia gyártó amelyik azzal reklámozza magát, hogy a liquid-jeit tölgyfa hordóban érlelik amitől testesebb, fás ízt kapnak.

További érdekességük, hogy a megszokott VG többlet helyett, ez a széria egyensúlyi, azaz 50% PG és 50% VG tartalmú, ami azért furcsa, mert ez főleg a régi időkben volt elterjedt és főleg azért, mert ha több a PG, kevesebb aroma kell.

Emiatt pedig egy kicsit fillérbaszó feelingje lehet azoknak, akik még emlékeznek ezekre a dolgokra.

Barrels Juice Lexcellence Eliquid Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 1 1024x768

Barrels Juice ízek:

Hivatalosan az elérhető 4 verzió az alábbi ízekből áll

  • No One: vanília krém, pirított mandula és dohány
  • No Two: vaníliás karamella
  • No Three: kávé egy kis karamellával (és hol dohányosnak írják, hol mandulásnak)
  • No Four: karamellás mogyorós dohány

Érdekes, mert a Masquevapor-on és a Le petit vapoteur oldalán is totál más összetevők vannak a képeken és a leírásban is.

Keverés

Shortfill lévén egyszerű, lepattintod a kupakot és a csőrös részét és a hozzá mellékelt 1 darab 10ml-es nic shot-ot beleöntöd (mellékelnek hozzá 1 darab 20mg=ml-est).

Felrázod, kicsit elteszed és amint a bubik eltűnnek, már szuper is.

Barrels Juice – No One

Illat: A vaníliakrém mindent elnyom. Szerencsére rendes, főzött krém illata van, szóval egy nagyon minőségi vanília került bele.

Íz: testes vaníliakrém, de nem az édesített fajtából. Van egy desszertdohány feelinge pont a testessége miatt, viszont a dohány rész nem kiérezhető, tehát itt jön ki elvileg az, hogy tölgyfa hordóban érlelték.

Barrels Juice – No Three

Illat: illata pont olyan, mint amikor valaki beül egy új hullámos kávézóba és kikér egy erősebben pörkölt kávébabból egy presszót és a közepébe egy kis tejet önt. Nagyon erősen érezhető az erős pörkölésű kávé és egy kis édesebb illat kombinációja (talán karamell, de a kávé miatt nehéz belőni).

Íz: Ízben az erős pörkölés sokkal erősebben jön ki, mint az illatában, mintha pörkölt kávébabokat szopogatnál, szóval nagyon erősen az espresso vonalat képviseli ez a kávé. A végén pedig van egy kis édes, karamellás lecsengés. Ismétlem, egy kicsi.

Barrels Juice – No Four

Illat: tipikus RY4 a javából illatra (pont mint a fekete Glas Vapor)

Íz: pontosan azt az ízt hozza, mint a Glas Vapor, csak sokkal gyengébben. Nem akar arcba vágni, nem akar túl karakteres lenni, semmi… pedig ez 50-50%-os, azaz ízesebbnek kéne lennie, mint a 70VG-30PG-s Glas-nak, de mégsem tud az lenni. Finom és adja magát, de a többi RY4-hez képest sokkal halványabb.

Amúgy megvan benne minden, “kesernyés” dohány, az édesebb karamella vonal, de halvány lett.

Kokszolás

Itt a társaságot két részre osztom. a No One 15ml-t bírt kit, a többiek meg simán elmennek 1 vattával / flakon.

Összegzés

Nehéz a szitu. Egyrészt az alapanyagok jók: finom a vanília, a kávé és a dohány is bennük, de az 50-50%-os arány és az, hogy még így is halovány ízt kapjak az nem pálya főleg egy €17 / 60ml kiszerelés esetében (nyugi, akcióban vettem).

Másrészt ilyen pörkölt kávét még nem szívtam és a vanília is erős, szóval nem mehetünk el az érdemei mellett.

Azt javasolnám, hogy ha valakit érdekelnek ezek az ízek, akkor ne a shortfill-t vegye, hanem a 30ml-es aromát ami €10 környékén van és az elég 150-200ml bekeveréséhez és ott lehet sűrűbbre, kicsit több aromával dolgozni.