Hogyan kapjuk meg a kínai ecigi csomagot július 1 után?

-

Hát erre sokan kíváncsiak, szóval megosztom veletek, hogy a kínai rendelésekkel kapcsolatban mi változott 2021 július 1-től.

A korábbi cikkben összeszedtem, hogy milyen extra költségek jelentek meg: áfa fizetés, szolgáltatási díj és, hogy ezt minden csomagra meg kell fizetni.

Ebben a cikkben pedig azt mutatom be, hogy néz ki a folyamat.

1. Kiértesítés

Kapni fogtok egy SMS-t, benne pedig azt a nyomkövetési számot amihez tartozik a díjfizetés és hozzá egy 6 számjegyű kódot, illetve, hogy a díjfizetést a posta oldalán tudjátok megtenni.

Posta Vamkezeles Julius 2021 Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 1 1024x464

2. Posta weboldalára menni

Ahogy az SMS-ben is szerepel, felkeresitek a https://www.posta.hu/szolgaltatasok/vam weboldal-t és megadjátok a nyomkövetési számot és a hozzáférési kódot, amit SMS-ben kaptatok.

Posta Vamkezeles Julius 2021 Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 2 1024x519

3. Megnézzük az összesítőt

És itt jön általában a kellemes része a dolgoknak. Itt kapunk egy tételes listát arról, hogy mennyit kell fizetnünk. Miért kellemes?

Mert a kínaiak jellemzően minden $20 vagy az alatti értékkel adnak fel!

Azaz a csomagot ki se bontják és nem nézik mi van benne, mert automata a rendszer, azaz ha $2-300-os cucc van benne azt se nézik, az eddigi fizetős csomagjaim mind kb. 2000 Ft-ba kerültek.

$20 után ugyanis fizetünk $5,4 ÁFA-t és 499 Ft szolgáltatási díjat (utánvét esetén ez 899 Ft), ami összesen kb 2000 Ft (utánvéttel 2500 Ft) körül áll meg.

Innentől nem kell aggódni elméletben, hogy kiveszik a csomagot és bekérik a fizetési papírokat, hanem a ráírt érték alapján dolgoznak.

Végül itt dönthetjük el, hogy utánvéttel vagy online, bankkártyával akarunk fizetni.

Posta Vamkezeles Julius 2021 Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 3

4. Online fizetés

Itt már a dolgok vége felé járunk, ugyanis a következő oldal az OTP online fizetési rendszere, a SimplePay, ahol a bankkártyánk adatait megadva eleget tehetünk áfa fizetési kötelezettségeinknek.

Az OTP van a rendszer mögött, tehát biztonságos fizetési megoldásnak számít!

Posta Vamkezeles Julius 2021 Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 4 1024x542

5. Megerősítés

Fizetés után visszavisz egy postai oldalra, de mivel még egy kalap szar a rendszerük én egy 404-es hibaoldalt kaptam (tehát valami linkelési hiba volt).

Aggódni viszont nem kell, mert kb. 5 perccel később jött a megerősítő email.

Posta Vamkezeles Julius 2021 Vaperz Ecigi Hirek Teszt Akcio Vape News Deal Review 5 1024x356

6. A csomagot hozza a postás

Ez az utolsó rész, a fizetés után másnap a csomag folytatja már jól ismert útját és napokon belül csenget vele a postás / küldd értesítő SMS-t, hogy menj be érte a helyi postára..

IDE ÉRDEMES EGY LÁJKOT DOBNOD